2020. augusztus 19. szerda

Erdő Péter: újra átélhetjük, hogy Isten kezében vagyunk

Változó időket élünk, "újra átélhetjük, hogy Isten kezében vagyunk", ez azonban nem szomorúságra, hanem reményre ad okot - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Szent István ünnepe alkalmából közzétett videoüzenetében.

A bíboros hangsúlyozta: Szent István király ünnepe öröm és ünnep mindenki számára, akinek kedves a magyarság sorsa, aki tiszteli azokat az értékeket, amelyeket az államalapító király Európa közepén a maga korában megvalósított.

Azt mondta, "nagyon változó időket élünk, átélhettük idén" a járvány, a megszorítások, a tilalmak, majd az újraéledő reménykedés heteit, hónapjait, és "nem tudjuk, mi lesz még a következő időkben".

"Újra átéljük, hogy Isten kezében vagyunk, de ez az emberiség sorsa, és ez nem szomorúság, hanem remény a számunkra, ha arra építjük az életünket, akire Szent István építette az országát, vagyis Jézus Krisztusra" - fogalmazott. Hozzátette: őt ünnepeljük, vele akarunk találkozni 2021. szeptember 5. és 12. között Budapesten, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

MTI


Keresés

Az oldalon

 

Főegyházmegyei papok

Plébánia keresése

A főegyházmegye intézményei

Eseménynaptár

szeptember 6. szerda

további események megtekintése »

Esztergom - Budapest Magazin

Esztergom-Budapest 2020/1. szám
Esztergom-Budapest 2019/4. szám

Összes magazin

Új Ember bolt